tisdag, maj 25, 2010

Fetaostkräm och djävulsdressing!

Här kommer två tillbehör som bara är ett måste i sommar!

Fetaostkräm

Blanda lika delar fetaost, creme fraiche och Philadelphiaost. I med 1-3 vitlöksklyftor efter smak. Salta och peppra om du tycker det behövs. Doppa i nybakat Foccaciabröd och njut!

Djävulsdressing
Underbart god dressing, eller som sås till grillat. Eller att doppa bröd i som tilltugg... Håller länge i kylen.
1 gul lök
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
5 msk socker eller mindre, efter smak
3 msk ketchup
3 msk senap
3/4 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk basilika, gärna färsk
½ tsk svartpeppar
3 dl matolja

Mixa:
Löken, paprikan och vitlöksklyftorna. Tillsätt socker, ketchup, senap, vinäger, salt, basilika och svartpeppar under tiden som mixern är igång. När allt är en slät blandning, så tillsätt oljan, även den medan mixern är igång.
Receptet hämtat från Matklubben

Inga kommentarer: