Snabb äppelkaka med syrlig yoghurtgrädde
Ca 10 bitar
2 ägg
3 del strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 syrliga äpplen
2 msk pärlsocker eller mandel
kanel
50-100 g smör
Syrlig yoghurtgrädde:
2 ½ dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 ½ tsk vaniljsocker
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i formen.Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och fördela över smeten. Strö över pärlsocker eller mandel och pudra över med kanel. Hyvla över smöret och grädda kakan mitti ugnen i ca 35 minuter.Yoghurtgrädde: Vispa grädden och rör sedan ner yoghurten och vaniljsockret.Servera kakan ljummen med en klick yoghurtgrädde. Garnera eventuellt med lite grönt.
NJUT!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar