torsdag, oktober 28, 2010


Gulaschsoppa med köttfärs


PORTIONER: 4


Ingredienser
4 potatisar
1 paprika
1 gul lök
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt och peppar


Gör så här
1. Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i tärningar.
2. Fräs grönsaker och köttfärs i oljan i en gryta eller kastrull.
3. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Koka sakta ca 10 minuter, Smaksätt med salt och peppar.
4. Servera soppan med MEZE-yoghurt (och gärna varmt vitlöksbröd)


Tips
Gott att servera gräddfil och cornichons vid sidan om.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor.

Inga kommentarer: